• Wilma & Kees

  Het ontstaan van De Groene Helden.

   

  Wilma en Kees zijn allebei opgegroeid in het Westland. Het Westland is van origine een landstreek in de provincie Zuid-Holland wat bekend is om zijn glastuinbouw. Wilma en Kees zijn tot 1985 hier ook werkzaam geweest in de kassen. In 1995 is het gezin verhuisd naar het Overijsselse Balkbrug. Hier heeft Wilma Pinkeltje opnieuw opgestart, terwijl Kees als vrachtwagenchauffeur ging werken bij Dé Gé grondverzet in Ommen. Vlak nadat Kees in het bedrijf kwam in 2007 hebben ze echt de stap gemaakt en sindsdien is de huiselijke opvang verandert in groene opvang. Sinds 2007 is het bedrijf alleen maar gegroeid. In 2009 besloten Kees en Wilma een nieuwe locatie, naast de al bestaande locatie in Balkbrug en het gastouderbureau, op te zetten. Na lang en veel zoeken zijn ze uitgekomen in Nieuwleusen.

 • Ingeriek

  Welk element binnen De Groene Helden staat voor jou in een hoog vaandel en waarom?
  ik vind zelfstandigheid/zelfredzaamheid erg belangrijk. Sinds ik bij De Groene Helden werkzaam ben, zie ik hoeveel dat oplevert. Zelf heb ik dat thuis ook gelijk ingezet. Je denkt dat het zoveel sneller gaat als jij het doet, maar dat is het totaal niet. Het is zoveel handiger als het kind het zelf kan en kijk hoe blij ze ervan worden als ze het echt helemaal zelf hebben gedaan. Naar mijn idee krijgen de kinderen hier ook veel meer zelfvertrouwen van.

  Welke activiteit staat garant voor optimaal speelplezier?
  Bij mij is dat niet zo zeer 1 activiteit, ik vind het “in de natuur zijn” heerlijk. Het maakt mij niet uit of het regent of heel hard stormt. Ook dat moet je kinderen uitleggen en laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Ik denk dat ik het zelf het leukste vind om bezig te zijn met natuurlijke materialen, op onderzoek gaan, dingen vinden en uitzoeken wat het is of wat wij daarmee kunnen doen. Dit kan met kinderen van alle leeftijden! Daarmee kunnen we dan leuke, kunstige dingen maken; dat is voor mij optimaal speelplezier! Ieder voor zich, op zijn eigen niveau en maken wat hij/zij mooi vindt. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen uiten en dat ze kunnen zijn wie ze zijn. Want dat is nou juist het leuke aan kinderen, ze zijn allemaal anders!